Zatvori
Poslovni Puls
10/05/2016

HTC: Pad prodaje i gubitak u prvom kvartalu

Oštar pad prodaje gurnuo je tajvanskog proizvođača telefona HTC u gubitak u kvartalu koji je završio krajem ožujka dok se tvrtka bori s konkurencijom kao što su Apple ili Samsung, piše BBC...

Prihodi tvrtke u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 milijuna dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 milijuna dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju tvrtka je ostvarila dobit.

Kompanija sve nade polaže u novi model HTC 10, a ujedno reže troškove.

HTC 10 smartphone predstavljen je prošloga mjeseca. Karakterizira ga "ultraselfie" prednja kamera dizajnirana tako da smanji rizik od mutnih fotografija.

Kompanija također ulaže u virtualnu stvarnost lansiranjem Vive - kompleta za virtualnu stvarnost koji nudi više mogućnosti nego uređaji konkurencije, a posljedično je i skuplji.

"Medijsko praćenje i zanimanje kupaca za HTC, među ostalim i za očekivani HTC 10 i Vive virtual reality system, pokazuje našu vodeću poziciju u inovacijama i daje snažan vjetar u leđa HTC brendu", kazala je predsjednica kompanije Cher Wang.

Glavni financijski direktor Chialin Chang je dodao kako se kompanija nada da će poslovanje s "pametnim telefonima" na pozitivnu nulu doći u trećem ovogodišnjem kvartalu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram