Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2012

HNS-ovci: Dubrovnik je uz Zagreb najpotentniji grad u Hrvatskoj!

 "Dubrovnik je iz cijelog niza razloga uz Zagreb, s kojim se ne može mjeriti apsolutno najpotentniji grad u Hrvatskoj i ako negdje možemo tražiti prostora za pomak onda je to tamo", kazao je Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade i predsjednik HNS-a na konferenciji za novinare pod nazivom "Dubrovnik – model uspješnog upravljanja u krizi"...

Uz Čačića presici je prisustvovao i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, a razloge za njeno održavanje u Zagrebu treba gledati kroz prizmu sve glasnijih najava da državni koalicijski partner SDP Vlahušića neće podržati kao kandidata za novi gradonačelnički mandat na predstojećim lokalnim izborima zbog sudskog postupka za korupciju koji se vodi protiv njega, piše T-Portal.

"Hoće li ga SDP podržati, treba pitati njih. Ja nemam stav koji mi je službeno iznesen. Vlahušićevi rezultati daju ozbiljan temelj da mu se ukaže povjerenje za novi mandat", istaknuo je Čačić.

Govoreći u stanju u Dubrovniku otkad ga je on preuzeo, Vlahušić je naglasio da je u četiri posljednje godine broj noćenja narastao za 800 tisuća, da je u Gradu aktivno 25 gradilišta, od čega na 20 radove izvode građevinari izvan Dubrovačko-neretvanske županije te da kada bi se situacija u Dubrovniku projicirala na Hrvatsku nezaposlenost manja od 10 posto, a broj radnika iz EU koje uvoze za potrebe gospodarstva veći od apsolutnog broja nezaposlenih u Hrvatskoj.

Nadovezujući se na priču o gradnji i investicijama Čačić je spomenuo da se projekt HE Ombla težak milijardu kunu može početi realizirati istoga trenutka ako se donese politička odluka, dok projekt golfa na Srđu, po nekim procjenama vrijedan 7 milijardi kuna, može biti spreman do ljeta iduće godine.

Čačić drži da bi investicija Hotel Belvedere, koji se nalazi u stečaju, mogla biti pokrenuta do 2014. godine, a za kompleks su Kuparima kazao je kako će u roku od 60 dana biti raspisan međunarodni javni natječaj.

"U petak ćemo se naći s predstavnicima turskog Rixosa da snime stanje na terenu. Riječ je o investiciji od 400 milijuna eura, što je, usporedbe radi, vrijednost cjelokupnih HEP-ovih investicija u 2012. godini", pojasnio je Čačić.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram