Zatvori
Poslovni Puls
05/10/2012

Indijski Tata Steel u svoje europsko poslovanje planira uložiti 645 milijuna dolara

Indijski proizvođač čelika Tata Steel planira uložiti 645 milijuna dolara u europsko poslovanje, rekao je direktor kompanije koja se pod utjecajem krize bori sa slabom potražnjom u Europi i drugim dijelovima svijeta...

"U 2012/2013. uložit ćemo 400 milijuna funti (645 milijuna dolara) kako bismo poboljšali izvedbu poslovanja u Europi i na područjima koja mogu osigurati brzi povrat", izjavio je direktor Tata Steela H.M. Nerurkar novinarima na marginama konferencije o industriji u New Delhiju.

Ulaganja će se dijelom financirati iz internih izvora, rekao je Nerurkar, dodajući da financijska konstrukcija još nije zatvorena.

Kompanija u Europi ostvaruje oko dvije trećine prihoda, a proizvodi i dvije trećine ukupno proizvedenog čelika u toj grupi, čiji godišnji kapacitet doseže 28 milijuna tona.

Tata Steel, dio rastućeg konglomerata Tata Group, uvrstio se među najveće čeličane u svijetu nakon kupnje britansko-nizozemske tvrtke Corus za 13,7 milijardi dolara 2007. godine.

Corus je u rujnu 2010. preimenovan u Tata Steel Europe, a posljednjih nekoliko tromjesečja ostvaruje slabu dobit zbog usporavanja industrijskih aktivnosti i slabljenja potražnje za čelikom u regiji.

Također je otpustio stotine radnika i prodao jednu tvornicu u Britaniji kako bi smanjio troškove.

Nerurkar je rekao da je potražnja za čelikom u Europi i dalje slaba, ali je izrazio nadu da se stanje može poboljšati uz napore europskih vlada da se riješi financijska kriza, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram