Zatvori
Jasmin Hadzic
03/10/2012

Mark Zuckerberg na ruskoj turneji: Facebooku trebaju ruski inženjeri i programeri!

Što Mark Zuckerberg radi na gledanom ruskom večernjem talk showu? Regrutira inženjere i programere...

Suosnivač i izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg ovaj tjedan provodi u Rusiji gdje se već susreo s premijerom Dmitrijem Medvedevim s kojim je, pišu ruski mediji, razgovarao o razvoju nove tehnologije i potencijalu ruskog IT sektora.

Rusija je sa svojih 140 milijuna stanovnika vrlo zanimljivo tržište za Facebook s obzirom da je jedno od rijetkih gdje Facebook nema dominaciju već gleda u leđa društvenim mrežama VKontakte i Odnoklassniki.

No, Zuckerberg se očito nije pomirio s porazom i najavljuje moguće otvaranje istraživačkog i razvojnog centra u Moskvi što je, navodno, oduševilo ruskog premijera koji je u više navrata iskazao privrženost tehnološkoj industriji.

Zuckerberg je imao dovoljno vremena i da se pojavi kao gost u popularnom ruskom večernjem talk showu gdje je voditelju Ivanu Urgantu priznao kako želi vidjeti više Rusa u Facebooku, ali još više od toga želi vidjeti ruske kompanije koje stvaraju nove proizvode i usluge na vrhu Facebookove platforme.

Intervju sa Zuckerbergom je u nastavku...

Inače, britanski Guardian zgodno je primijetio kako se "Zuck" nije susreo s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom koji je u IT zajednici postao predmetom sprdnje nakon izjave da "ne koristi internet".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram