Zatvori
Poslovni Puls
26/09/2012

Ministar Maras: Moramo pružiti veću potporu kvalitetnim tvrtkama koje izvoze

Hrvatski izvoznici često ne mogu dobiti garancije poslovnih banaka, a onda im državna izvozna banka mora biti potpora, rekao je danas ministar Maras uz ocjenu da takve potpore nije bilo dovoljno proteklih godina...

Kazao je da će inzistirati i na bržoj realizaciji kredita malom i srednjem poduzetništvu. Pritom napominje da nije zadovoljan što šest mjeseci od najave kreditne linije malim poduzetnicima s podjelom rizika HBOR-a i poslovnih banaka, još uvijek nisu potpisani sporazumi između HBOR-a i tih banaka. Upitan slijede li kadrovske promjene u vodstvu HBOR-a, rekao je da će promjena biti u načinu rada te banke.

Zamoljen za komentar pesimističnih prognoza banaka o kretanju BDP-a, rekao je da je Vlada uvjerena kako će se hrvatsko gospodarstvo pokrenuti zbog svega što čini u ovoj godini i zbog pozitivnih kretanja u malom i srednjem poduzetništvu.

Poticaj rastu po njegovom mišljenju bit će i pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Nakon ulaska u EU, istaknuo je, ukupan iznos potpora za malo i srednje poduzetništvo bit će udvostručen.

Za iduću godinu Maras najavljuje rast malog i srednjeg poduzetništva od tri posto. Kako je rekao, u prvih šest mjeseci ove godine investicije u tom sektoru porasle su na godišnjoj razini za pet posto, uz rast broja zaposlenih za 13 tisuća.

Na konferenciji 'Usluge' sudionici kroz niz panela i okruglih stolova raspravljaju o promjenama, prilagodbi i prilikama u sektoru usluga, od bankarstva i osiguranja do poslovnih, profesionalnih i osobnih usluga, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram