Zatvori
Poslovni Puls
17/09/2012

Nostalgija: Ako je pitati Nijemce oni bi se već sutra vratili na staru "dobru" marku

Oko dvije trećine Nijemaca smatra da bi živjeli bolje da se nisu odrekli marke, dok su Francuzi puno optimističniji kada je u pitanju euro, sugeriraju rezultati istraživanja njemačke zaklade Bertelsmann...

Oko 65 posto Nijemaca smatra da bi im  osobna situacija bila bolje da država nije uvela euro. Istovremeno, svega 36 posto Francuza voljelo bi se vratiti na franak. Istraživanje je pokazalo kako Nijemci nisu skeptičniji samo po pitanju zajedničke valute, već i po same pitanju Europske unije.

- Raste potpora njemačkom izlasku iz eurozone i ponovnom uvođenju nikada prežaljene marke

Tako čak 49 posto Nijemaca smatra da bi živjeli bolje da nikad nije došlo do osnivanja Europske unije, dok isti stav dijeli svega 34 posto Francuza. Istraživanje je provedeno i u Poljskoj, te je pokazalo kako samo 28 posto Poljaka smatra da bi im bilo bolje bez EU-a, ali to i ne treba čuditi jer je Poljska jedina europska zemlja koja u vrijeme krize nije iskusila recesiju.

Kad je riječ o izgledima za zapošljavanje, 37 posto Nijemaca smatra da bi im i oni bili bolji bez EU-a, spram 35 posto Francuza i 24 posto Poljaka, prenosi Index.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram