Zatvori
Poslovni Puls
14/09/2012

Od subote počinje emitiranje trećeg programa HRT-a

Novi programski kanal HRT 3  u ponoć 13.  rujna  započeo je sa emitiranjem jingleova na temu broja 3  a od  subote kreće filmski maraton koji će trajati cijelog vikenda, dok u  ponedjeljak starta cjelovita programska shema...

Istaknuo je to v.d glavnog urednika Hrvatske televizije Dean Šoša na susretu sa novinarima u četvrtak, tijekom kojega je javnosti predstavljena programska struktura novog kanala.

"Pokretanje Trećeg programa HRT-a puno je više od ispunjavanja obveze iz Ugovora sa Vladom RH, to je vraćanje duga jednom vrlo važnom segmentu publike koja je proteklih godina bila zanemarivana", rekao je Šoša.

Dodao je i kako se sadržaji zahtjevnije prirode nisu  mogli pronaći u udarnome terminu stoga je  ovo  HRT-ov povratak kulturi, umjetnosti i znanosti, i to u udarnim televizijskim terminima.

Novi kanal donosi i nove emisije, poput Animatika i Filmomata u sklopu kojih će se prikazivati kratki i animirani filmovi te emisije, poput  „Emisije“ koja će se prikazivati od ponedjeljka do četvrtka.

Na HRT-u će ubuduće biti nešto manje američkih blockbustera u korist kvalitetnih filmova europske, azijske i južno američke kinematografije, rečeno je.

"Naša očekivanja su realna, svjesni smo kako nećemo napraviti revoluciju u smislu povećanja gledanosti, no, naš je cilj okupiti vjernu i mladu publiku koja će gledati zahtjevnije sadržaje", rekao je Šoša.  Ipak, naglasio je, intencija nije napraviti elitističku televiziju koja će gubiti gledatelje i zanemarivati bilo koji dio publike.

V.d Glavnog ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet istaknuo je  kako se HRT 3 pokreće bez povećanja sredstava iz programskog budžeta, odnosno kako su sredstva za njegovu proizvodnju omogućena unutarnjim preraspodjelama.

Gledatelje HRT-a uskoro očekuju nove dobre vijesti – tako će već do kraja ove godine krenuti još jedan program, HRT 4, zamišljen kao informativni kanal koji će emitirati 24 sata na dan.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram