Zatvori
Jasmin Hadzic
13/09/2012

Mark Zuckerberg uspio je s nekoliko rečenica uvećati Facebookovu vrijednost za 7 posto

Kako tržišta pozitivno reagiraju na izjave čelnih ljudi javno izlistanih kompanija pokazao je jučerašnji Facebookov primjer...

Prekjučer Mark Zuckerberg ukazao se na pozornici TechCrunch Disrupt konferencije u San Franciscu gdje je s Michaelom Arringtonom (osnivač TechCruncha) odradio intervju jedan - na - jedan. Bio je to prvi Zuckerbergov "pravi" intervju otkako je Facebook izašao na burzu što je dovelo do pada tržišne kapitalizacije kompanije za više od 50 posto.

Zuckerberg je u utorak iz San Francisca jasno poručio kako će se tvrtka ozbiljno pozabaviti mobilnom komponentom svog poslovanja. Rekao je kako će Facebook u budućnosti zarađivati više na svojim mobilnim korisnicima i stoga će puno više pažnje posvetiti razvoju mobilnih aplikacija i serviranju oglasa na istima.

Zuckerberg je tako odgovorio na kritike većine analitičara koji već tjednim ruše preporuke za kupnju Facebookovih dionica upravo zbog problema s monetizacijom mobilnih korisnika najveće svjetske društvene mreže.

I što se dogodilo nakon Zuckerbergove izjave...

Kraj jučerašnje trgovine dionica Facebooka zaključila je s dnevnim rastom od čak 7,6 posto!

Ne možemo se ne zapitati što bi se dogodilo s Facebookovom "avanturom" na burzi da je Zuckerberg malo ranije "umirio" svoje žestoke kritičare s Wall Streeta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram