Zatvori
Poslovni Puls
13/09/2012

Kruzeri ove godine u Hrvatsku doveli više od pola milijuna turista

Kružnih putovanja stranih brodova u prvih sedam mjeseci ove godine u Hrvatskoj je bilo 401 ili 1,2% manje nego u istom razdoblju prošle godine, ali je tim brodovima u Hrvatsku došlo 1,9% više putnika nego lani, njih 559,2 tisuće, objavio je Državni zavod za statistiku...

Podaci Zavoda pokazuju i da su brodovi na kružnim putovanjima u sedam mjeseci ove godine u Hrvatskoj ukupno boravili 742 dana, što je 132 dana manje nego prošle godine.

Uobičajeno, pod zastavom Bahama u Hrvatsku je u sedam mjeseci stiglo najviše brodova na kružnim putovanjima, 88, a slijedi 78 brodova pod zastavom Malte. Iz Italije je bilo 62 takva putovanja, iz Paname 42, s Bermuda 31, a ukupno su kruzeri doplovljavali iz 15 zemalja svijeta.

Prema prvoj evidenciji broda u hrvatskim lukama, prvo mjesto i dalje drži Dubrovačko-neretvanska županija u kojoj je to u sedam mjeseci učinilo 72,6% od ukupnog broja stranih brodova na kružnim putovanjima. Slijedi Splitsko-dalmatinska županija, gdje je to učinilo 17% brodova, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram