Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2012

Šopingholičari, ovo je za Vas: U Hrvatsku stiže britanski lanac robnih kuća Debenhams

POVEZANE OBJAVE:

Britanski lanac robnih kuća Debenhams u hrvatskim je medijima objavio da planira ekspanziju u regiji te traži poslovne prostore u modernim trgovačkim centrima i robnim kućama površine od 1.500 do 3.500 četvornih metara...

Debenhams traži i regionalnog master franšizera koji bi pokrivao Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju. Inače, ponuda ovog lanca osim odjeće, obuće, modnih dodataka i kozmetike obuhvaća i namještaj i drugu kućansku opremu.

Debenhams ima 142 robne kuće i 22 prodavaonice u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj, te 67 franšiznih prodavaonica u 25 zemalja, a zapošljava oko 29.000 ljudi. Ove su godine otvorili prodavaonice na Filipinima i Iranu, a do kraja godine planiraju i otvaranje novih prodavaonica u Indiji i Pakistanu. Do sezone 2016./2017. planiraju broj franšiznih prodavaonica povećati na 130, piše Domosfera.

Inače, međunarodnu ekspanziju realiziraju kroz tri kanala - franšiznim prodavaonicama, vlasničkim preuzimanjima i međunarodnim online isporukama. Debenhamova internetska prodaja ubrzano raste, a planira se da će u srednjoročnom razdoblju dosegnuti 500 milijuna funti godišnje, od čega bi se 20 posto odnosilo na prodaju na međunarodnom tržištu.

Debenhams je osnovan još u 18. stoljeću, a dionice kompanije izlistane su na Londonskoj burzi 1928. godine. U 2011. Debenhams je ostvario oko 2,2 milijarde funti prihoda te oko 117 milijuna funti dobiti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram