Zatvori
Poslovni Puls
10/09/2012

George Soros: Njemačka mora postati popustljivija u svojim zahtjevima ili nek napusti eurozonu!

Američki ulagač George Soros prozvao je Njemačku za krizu eurozone te pozvao Nijemce na ekstremnu odluku: Spasite euro! Odustanite od opsesije strogih mjera štednje ili vi budite ti koji će napustiti zajedničku europsku valutu...

Soros je upozorio Nijemce da njihove mjere vode u još dublju depresiju, političke i društvene sukobe.

"Čitav proces ohrabruje deflatorne tendencije koje će na kraju i samu Njemačku dovesti do toga da izgubi rast", rekao je  George Soros u intervjuu za Reuters.

I Kini prijeti usporavanje što bi moglo globalnu situaciju dovesti u stanje depresije. Takav scenarij, jasan je Soros, ugrožava ne samo euro već i cijeluEuropsku uniju.

On ističe da bi razlike između zemalja koje kreditiraju i zemalja koje primaju financijsku pomoć mogle postati trajne, te dovesti do toga da će zadužene zemlje biti osuđene na nizak rast jer će stalno biti pristinute velikim premijama na kredite.

Za takvo je stanje Soros napao isključivo Njemačku, kao zemlju koja bi trebala preuzeti odgovornost za takvu klasnu podjelu eurozone.

"Po mojem sudu najbolje bi bilo uvjeriti Nijemce da izaberu, hoće li biti malo popustljiviji lider ili napustiti euro. Drugim riječima, Njemačka mora ili voditi ili otići", ocijenio je Soros.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram