Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2012

Marko Perković Thompson "zamračio" dohodak od gotovo 4 milijuna kuna

Porezna uprava početkom ovog mjeseca donijela je rješenje po kojem bi Marko Perković Thompson trebao platiti 1,164 milijuna kuna poreza, piše Novi list...

Pjevač i autor Marko Perković porez neće morati platiti odmah s obzirom da se ima pravo žaliti Poreznoj upravi, a nakon toga pokrenuti upravni spor. Prema pisanju Novog lista, ne radi se o "poreznom dugu kakav je slučaj kod desetaka tisuća građana koji su se našli na listi poreznih dužnika", nego je Porezna uprava, analizirajući Thompsonove financije u posljednjih nekoliko godina, utvrdila novu poreznu obvezu.

- Kurir: “Ustaša” Marko Perković Thompson ima nelegalnu radio postaju u Srbiji!

Naime, Poreznoj upravi je još u proljeće za oko zapeo nesrazmjer prijavljenih prihoda na koje je Thompson platio porez i imovine koju je u tom razdoblju stekao. Iako su njegovi odvjetnici nastojali dokazati da Thompsonova imovina ima uporište u njegovim prihodima, argumenti nisu upalili kod Porezne uprave, te će stoga kontroverzni pjevač morati platiti porez na neprijavljeni dohodak od 3,96 milijuna kuna, odnosno novoutvrđeni porez od 1,164 milijuna kuna.

Najveći dio te svote Porezna uprava "naplatila" je zbog toga što Thompson nije prijavio prihode koji bi pokrili kupnju 450 tisuća eura vrijedne nekretnine u ulici Kameniti stol. Thompsonov odvjetnik tvrdio je da novac stigao od prijatelja iz Ekvadora, no Porezna uprava je takav ugovor proglasila nevažećim jer nije ovjeren kod javnog bilježnika.

Poreznoj upravi sporan je i ortački ugovor iz 2007. prema kojem je Thompson s još dva ortaka podijelio nekretninu u ulici Kameniti stol. Taj ugovor također nije bio ovjeren kod javnog bilježnika, a Porezna uprava je dodatnom istragom doznala i da je na nekretninu upisan samo Thompson, dok se ortaci ne spominju.

Foto: YouTube

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram