Zatvori
Poslovni Puls
06/09/2012

Kriza je: Hrvati brand proizvode zamijenili jeftinijim Konzumovim trgovačkim markama

Najnovije istraživanje Best Buy Award za Republiku Hrvatsku koje je proveo Centar za istraživanje tržišta GfK ukazuje povećanje kupovine i korištenje tzv. proizvoda trgovačkih marki u odnosu na klasične "brand" proizvode...

Uz iznimno zanimljivu činjenicu da danas već 76% hrvatskih građana navodi da kupuje trgovačke marke, jednako je toliko impresivan i podatak iz ovog Best Buy Award istraživanja da 59,5% ispitanika navodi kako trgovačke marke nude u prosjeku jednaku razinu kvalitete kao i klasični "brandovi", a čak 9,3% ispitanika smatra da je kod trgovačkih marki riječ o proizvodima i veće razine kvalitete. 31,3 % ispitanika ističe kako je kod trgovačkih marki, u prosjeku, riječ o proizvodima niže razine kvalitete, navodi se u istraživanju Best Buy Award.

Nadalje, 59% od svih ispitanika navodi da trgovačke marke danas kupuje zato što ti proizvodi nude približno istu razinu kvalitete kao i klasični brand proizvodi, a da su cijenom povoljniji od njih. Istovremeno, 17% ispitanika navodi da proizvode trgovačkih marki danas kupuje zato što ih je kriza, odnosno recesija, prisilila na to, ali da čim završi kriza, da će se vratiti klasičnim brand proizvodima.

Na pitanje koja im trgovačka marka, općenito, po njihovom iskustvu i mišljenju nudi najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu - uvjerljivo na prvom mjestu pozicionirao se "K Plus" (30,5% glasova), zatim ispitanici navode - "Konzum" (8,8% glasova), potom slijede: "Kaufland" i "Clever" svaki sa 7,3% glasova, "Lidl" sa 7% glasova i na koncu "Interspar" sa 4,8% glasova hrvatskih potrošača, stoji u istraživanju Best Buy Award.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram