Zatvori
Poslovni Puls
03/09/2012

HTZ će utrošiti 1,5 milijuna kuna na angažiranje utjecajnih blogera za promociju hrvatskog turizma

Prošlog tjedna iz Hrvatske turistička zajednice (HTZ) najavljena je inovacija u promociji hrvatske turističke ponude, dio te inovacije bit će i angažiranje utjecajnih blogera...

Tridesetak stranih blogera posjetit će Hrvatsku u predsezoni i posezoni i svojim će čitateljima prenositi dojmove iz Lijepe naše, putovanja će organizirati Hrvatska turistička zajednica (HTZ), što će nas koštati 1,5 milijun kuna, doznaje T-Portal.

"Potrebno identificirati utjecajne blogere na ključnim tržištima te po temama (nautički turizam, odmori, priroda, posebni interesi, itd.) te na osnovi njihove online reputacije definirati konačnu listu onih kojima bi bio upućen poziv na putovanja – riječ je o po 12-15 blogera za svako putovanje", poručili su iz HTZ-a.

Reputacija stranih blogera, čiji bi tekstovi trebali povećati online komunikaciju o Hrvatskoj, provjeravat će se i putem Klout i Alexa analitičkih alata, piše T-Portal.

Putovanja će se organizirati u dva navrata, u predsezoni i posezoni, u što bi, naglašavaju u HTZ-u, svakako bile uključene i kontinentalne destinacije. Rezultati blogerske akcije ocjenjivali bi se u studenom 2013. godine.

Mjerit će se broj objavljenih članaka, a premda ne spominju da blogeri moraju pisati samo lijepo o Hrvatskoj, ideja je da ih organizatori putovanja impresioniraju:

"Pozvani blogeri moraju doživjeti realna i jedinstvena iskustva, različita od onih u konkurentskim destinacijama. U protivnom, njihov putopis o destinacijama neće imati značajan efekt", piše u Operativnom planu, kojeg su za 592.000 kuna izradili Horwth Consulting i španjolski THA i kojeg bi HTZ trebao usvojiti u listopadu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram