Zatvori
Poslovni Puls
31/08/2012

Styria otpušta sve novinare ugašenog tjednika Forum?

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske traže od Uprave Večernjeg lista da odmah povuku iskazanu namjeru o otkazima za 17 stalno zaposlenih i jednog RPO honorarnog novinara Styrijinog tjednika Forum koji je ugašen posljednjim brojem tiskanim 3. kolovoza...

"Radničko vijeće Večernjeg lista odmah je iskazalo neslaganje s namjerama Uprave o otpuštanjima. Nekoliko od tih 17 novinara i ne može dobiti otkaz, jer su zakonski zaštićeni, što Uprava svakako zna", stoji u priopćenju iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Tjednik Forum Styrija je pokrenula u rujnu prošle godine a kreirali su ga novinari Večernjeg lista koji su potpisali ugovore koji su im jamčili povratak u dnevnik, ako Forum ne uspije.

"Forum je u svojih 47 brojeva stekao ugled kao jedan od najkvalitetnijih hrvatskih tjednika a unatoč tome što je Uprava Styrije priznala da se tjednik uspio etablirati kao neovisan i utjecajan tjednik, da je zadobio povjerenje čitatelja i imao pozitivan trend naklade i čitanosti, Uprava je priopćila da ga gasi zbog nedostatka oglasa. Velika je šteta za novinarstvo u cjelini što se kvalitetni tjednik nedavno ugasio. Ali, ovakva namjera Uprave da Forumove novinare otpusti može se shvatiti jedino kao odmazda jer su ti novinari sudjelovali u prošlogodišnjem 26-dnevnom štrajku u Večernjem listu. HND i SNH potpuno podržavaju stajališta Radničkog vijeća Večernjeg lista i podružnice SNH pri Večernjem listu da se bore protiv osvetničkih namjera Uprave o otpuštanju novinara. Pružit ćemo im u tome svu potrebnu podršku", stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik HND-a Željko Duka.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram