Zatvori
Poslovni Puls
31/08/2012

CENZURA: Rusija zabranjuje "Simpsone" i izbacuje scene iz "South Parka"

U Rusiji u subotu stupa na snagu novi zakon za zaštitu djecu kojim se televizijskom kanalu TV2×2 zabranjuje prikazivanje američkih crtanih filmova, primjerice popularnih Simpsona, potvrdio je predstavnik teklevizijskog kanala...

"S novim zakonom više ne možemo emitirati crtani film The Itchy and Scratchy Show koji je dio serijala Simpsoni", izjavio je generalni direktor kanala Lev Makarov. Taj crtić je u stvari parodija na Toma i Jerryja.

South Park, crtana serija o avanturama četvero djece osnovnoškolske dobi prikazivat će se poslije 23 sata, a sve sekvence u kojima je Kenny ubijen bit će izbačene.

Ovaj zakon štiti djecu od štetnih informacija za njihovo zdravlje i razvoj, a posebice zabranjuje scene nasilja, seksualnih odnosa, upotrebu droge, alkohola i cigareta, objašnjavaju vlasti.

Mediji i ruski animatori kritiziraju taj zakon jer sumnjaju da će se odnositi i na druge televizijske kuće i kanale, a također zamjeraju što neki kultni crtići iz sovjetske ere, poput Nu, pogodi! i Krokodil Guena neće biti zabranjeni iako se u njima naveliko puši.

Zakon će se, kako tvrdi agencija za nadzor medija Roskomnadzor, ponovo razmotriti nakon mjesec dana pa su moguće njegove promjene i dopune, javlja HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram