Zatvori
Poslovni Puls
30/08/2012

Istra obara turističke rekorde: U kolovozu rekordnih 7 milijuna noćenja!

Istra će ovogodišnji kolovoz završiti s oko 7 milijuna noćenja, što je rekordan rezultat za jedan mjesec i prvi put ostvaren u povijesti Istre, ali i još jedan dokaz da su rezultati ove sezone u toj regiji i više nego dobri, a njihov se nastavak očekuje i u rujnu, poručili su iz tamošnje Turističke zajednice...

Trenutno se (dnevno) u Istri odmara 180 do 190 tisuća gostiju, a slične brojke očekuju i u rujnu koji bi, prema jako dobrim najavama touroperatora i hotelijera, također mogao biti rekordan.

Najviše stranih turista u Istru je došlo iz Austrije, Slovenije i Njemačke, posebno Bavarske, čiji turisti u velikom broju i dalje dolaze, a očekuje se da će tako biti otprilike sve do sredine rujna odnosno do početka škole u Bavarskoj.

Talijana je ove godine, prema očekivanjima, bilo manje nego lani, za oko 8 posto manje, a kako se znalo da to tržište zbog krize ove godine baš i "neće biti u formi" Istra je svoju promociju pojačala prema njemačkom, austrijskom i slovenskom tržištu, što je dalo i dobre rezultate, naglašava Ivošević.

Ukupno bi prvih osam mjeseci Istra mogla završiti s oko 5 posto porasta u dolascima i noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani, ali će se to točno vidjeti za nekoliko dana kada budu sumirani podaci.

Jako dobre rezultate u istarskom turizmu ove godine, iz županijskog TZ ureda prije svega tumače odličnom suradnjom javnog i privatnog sektora u pripremi sezone u najširem smislu, od promocije u kojoj su veliku ulogu imali online alati, pa do odrađivanja predsezone koja je dala, kako kažu, gotovo polovicu ovogodišnjih pluseva.

Važne su bile i međunarodne nagrade i priznanja kojih je Istra ove godine dobila pet, od četiri svjetske izdavačke kuće te drugu godinu za redom od njemačkog autokluba ADAC-a za najpoželjniju regiju za odmor u ovoj godini, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram