Zatvori
Poslovni Puls
29/08/2012

Kraj za Quaestus nekretnine: Ugašen Škegrin nekretninski fond!

Glavna skupština zatvorenog investicijskog fonda (ZIF) Quaestus nekretnine prihvatila je danas odluku o prestanku i likvidaciji tog fonda, koja stupa na snagu s danom donošenja, izvijestili su iz FIMA Global Investa...

Prijedlog o donošenju odluke o prestanku rada fonda Quaestus nekretnine sredinom kolovoza su dopunom dnevnog reda Glavne skupštine zatražili dioničari koji drže 42,51 posto temeljnog kapitala fonda - Societe Generale – Splitska banka/Erste plavi, Hypo Alpe Adria bank/PBZ Croatia osiguranje, Hypo Alpe Adria Bank/SZIF, Societe Generale – Splitska banka/A.Z. obavezni mirovinski fond, Željko Marić, SN Holding i Nikmark d.o.o.

U obrazloženju su naveli kako su, s obzirom na situaciju na tržištu nekretnina, mišljenja da ciljevi zbog kojih je fond osnovan nisu ostvarivi ni aktualni.

Predlagatelji su također zatražili da se Lidija Vesenjak opozove s mjesta predsjednice Uprave, a Branislav Stambolija s dužnosti člana Uprave te predložili da se likvidatorom imenuje Marko Petras.

Vesenjak i Stambolija za predsjednicu, odnosno člana Uprave Quaestus nekretnina su imenovani početkom siječnja ove godine, a nakon što je Nadzorni odbor tog fonda opozvao Borislava Škegru s mjesta predsjednika, a Tomislava Matića s mjesta člana Uprave.

Hanfa je krajem rujna prošle godine društvu za upravljanje investicijskim fondovima Quaestus Invest koje je upravljalo Quaestus nekretninama, oduzela odobrenje za rad za razdoblje od godinu dana, obrazloživši to nizom nepravilnosti koje je utvrdila u postupku nadzora.

Nadzorni odbor Quaestus nekretnina je sredinom studenog odabralo varaždinsko društvo Fima Global Invest kao novo društvo za upravljanje fondom.

Nakon objave prijedloga dijela dioničara o prestanku rada i likvidacije fonda, neki su mediji, pozivajući se na izvore upućene u poslovanje fonda, prenijeli kako likvidacija neće značiti i definitivni kraj društva, već će se ono preorijentirati na druge djelatnosti, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram