Zatvori
Poslovni Puls
27/08/2012

Globalizacija: Zbog požara na naftnoj platformi u Venezueli moguć rast cijena nafte

Venezuelski vatrogasci i dalje se bore s požarom u Amuayu, najvećoj rafineriji u zemlji, izazvanom eksplozijom u subotu u kojoj je poginula 41 osoba...

Vatrogasci nastoje spriječiti da se vatra koja još uvijek bjesni u dvama velikim spremnicima s naftom proširi na ostale dijelove rafinerije.

Nakon eksplozije u rafineriji, koja se dogodila prije zore u subotu, počeo je  istjecati plin, a poginuli su većim dijelom pripadnici Nacionalne garde koji su osiguravali postrojenje. Živote je izgubilo 20 vojnika, 15 civila, a šest je osoba još neidentificirano. U bolnici se nalazi 35 ozlijeđenih.

Eksplozija je bila toliko jaka da je uništila vojarnu i oštetila 200 kuća u ulici preko puta rafinerije, nad kojom se i dalje nadvija gust dim. Mjesto nesreće posjetio je i predsjednik države Hugo Chavez. Bila je to jedna od najvećih nesreća u povijesti svjetske naftne industrije.

U Amuayu u zapadnoj Venezueli proizvodi se 645 tisuća barela nafte na dan. Analitičari očekuju da bi se zbog ove nesreće mogla povećati cijena nafte u svijetu. Na to utječe i približavanje tropske oluje Isaaca postrojenjima u Meksičkom zaljevu, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram