Zatvori
Poslovni Puls
25/08/2012

Hrvatski turizam ubuduće će se žestoko promovirati na internetu i to uz pomoć utjecajnih blogera

Većim  ulaganjem u online oglašavanje i razvojem destinacijskog menadžmenta Hrvatska turistička zajednica planira povećati broj dolazaka u pred i postsezoni te potaknuti razvoj turizma na kontinentu. Glavne su to odrednice marketinškog plana hrvatskog turizma u 2013. godini koji predviđa da se u promociju uloži 32,7 milijuna eura...

Ovogodišnja turistička sezona još je u punom jeku, a Turističko vijeće HTZ-a na čelu s ministrom turizma Veljkom Ostojićem donijelo je marketinški plan za iduću godinu, prvi put ovako rano.

"Inovativan, osvježavajući, prelazak s offlinea na online je nešto što bi trebao biti jedan od njegovih glavnih obilježja", rekao je Ostojić.

Znatno će se povećati ulaganje u internet oglašavanje, putem svih online kanala, a novost je uvođenje viralnog marketinga - prenošenja reklamnih poruka preporukom koja se brzo širi u virtualnom svijetu, razvoj marketing brendova, kao i angažiranje blogera.

"Ne možemo više ići statičnim newsletterima ili pisanjem klasičnih reportaža nego ćemo najjače svjetske blogere pokušati animirati da stvore nova uvjerenja i da komuniciraju svijetu vrijednosti Hrvatske kao turističke zemlje", kaže v.d. direktora HTZ-a Niko Bulić.
Za oglašavanje u klasičnim medijima ove su godine prepolovljena sredstva, a za čak 75 posto smanjit će se troškovi brošura, suvenira i promidžbenih materijala. Reducirat će se i nastupi na turističkim sajmovima, kao i studijska putovanja, a za gotovo trećinu srezati broj ureda i predstavništava Hrvatske turističke zajednice u svijetu.

"Kako djelovati iz jednog ureda u širem prostoru, kako snažnije imati, recimo, tako, putujuće voditelje ili direktore predstavništva, a ne samo kancelarije", objasnio je Bulić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram