Zatvori
Poslovni Puls
22/08/2012

Neslužbeno: Prodaje se Telekom Srbija za 2,5 milijardi eura?

Baš kao što se već spekuliralo, Vlada Srbije sprema se na na prodaju Telekoma Srbije i to na natječaju uz uvjet da će biti dostignuta tražena cijena od 2,5 milijardi eura...

Dogovor u Vladi je da se upravo zbog toga stopira izlazak Telekoma na burzu, jer bi moguća niska cijena dionica koja bi se u ovom trenutku postigla oborila i cijenu državnog paketa uoči prodaje, piše beogradski tjednik NIN.

Isti tjednik piše kako postignuti dogovor između premijera Srbije Ivice Dačića, prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra financija i gospodarstva Mlađana Dinkića, predviđa da se ide na prodaju putem međunarodnog natječaja s minimalno postavljenom cijenom i nakon prethodne komunikacije sa zainteresiranim kupcima.

Današnje procjene vrijednosti Telekoma kreću se od 1,9 milijardi do tri milijarde eura.

Srbija je već pokušala prodati Telekom krajem 2010. godine. Vrijednost kompanije tada je procijenjena na 2,4 milijarde eura, a država Srbija je za 51 posto dionica tražila iznos od 1,4 milijarde eura.

Jedina ponuda tada je stigla od Telekoma Austria, koji je prvi put ponudio 950 milijuna eura za dionice i još 450 milijuna eura za investicije, a u drugoj ponudi 800 milijuna eura, plus 300 milijuna eura u narednih devet godina.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram