Zatvori
Jasmin Hadzic
10/08/2012

Kickstarter: Donirano 8,6 milijuna dolara za proizvodnju nove igraće konzole

Crowdfunding servis "Kickstarter" još je jedno pokazao svu svoju moć...

Igraća konzola "Ouya", o kojoj smo već pisali, a koja bi trebala biti velika konkurencija Xboxu i Playstationu - uspješno je okončala svoju Kickstarter kampanju. Razvojni tim koji stoji iza "Ouya" konzole nadao se kako će na Kickstarteru prikupiti 950.000 dolara, a na kraju su dobili nevjerojatno medijsko pokrivanje (gotovo da nema medija koji nije prenio ovu priču) i basnoslovnih 8,6 milijuna dolara donacija!

Tako su premašili svoj originalni donatorski prag za oko 7,7 milijuna dolara.

Šefica "Ouya" projekta, Julie Uhrman, tvrdi kako su uz pomoć Kickstartera dobili prednarudžbe za oko 60.000 primjeraka konzole koja će se u maloprodaji pojaviti negdje tijekom prvog kvartala iduće godine.

"Ouyo" će biti konzla pokretana Googleovim Android operativnim sustavom. Uhrman kaže kako je cilj konzole da razvoj video igara ponovno postane financijski prihvatljiviji manjim razvojim studijima koji teško podnose velike troškove koji dolazi s razvojem igara za Playstation, Wii i Xbox konzole. Sve igre na "Ouya" konzoli u svom osnovnom obliku bit će besplatne.

Osim igara, "Ouya" će dolaziti s podrškom za cijeli niz online servisa poput Vevo i OnLive.

Što se tiče modifikacija i "hakiranja", Uhrman kaže "samo naprijed".

Ne znamo za Vas, ali mi jedva čekamo vidjeti ovu "bebu" u akciji.

Konzola će u maloprodaji koštati prihvatljivih 99 dolara.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram