Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2012

[INOVACIJA] Opatija među prvim malim gradovima u Europi koji su uveli QR kodove

 Turisti Opatije odnedavno mogu sve najvažnije informacije o turističkim atrakcijama diljem grada i okolice iščitati svojim „pametnim“ telefonima uz pomoć QR kodova...

Na inicijativu Grada Opatije i Turističke zajednice grada Opatije QR kodovi postavljeni su na svim ključnim turističkim lokacijama diljem Opatije.

"Opatija je jedan od prvih malih gradova u Hrvatskoj, ali i u Europi koji je uveo QR kodove, do sada su ovakav način prezentacije turističkih atrakcija imale uglavnom metropole. Korist je višestruka, pa tako uz dobivene informacije u riječi i slici, turisti mogu sadržaj podijeliti na društvenim mrežama i tako promovirati opatijske znamenitosti diljem svijeta, sadržaj je povezan s Google Mapama, a vrlo je značajna i mogućnost praćenja statistike posjeta, tako da će se točno moći pratiti koji su sadržaji i lokacije i na kojim jezicima najposjećeniji. Sadržaji se lako mogu nadopunjavati i po potrebi mijenjati", poručili su predstavnici Grada Opatije.

QR (quick response) kod  je dvodimenzionalni kod koji svojom funkcionalnošću nalikuje standardnim bar kodovima, s jednom ključnom razlikom – može ga se čitati putem mobitela. U rasteru kvadratića koji tvore kod krije se tekstualna poruka, fotografija, video ili web adresa.

Nakon očitavanja QR koda, internetski preglednik mobitela odmah se usmjerava na adresu koju taj QR kod sadržava. QR kodove može očitati svaki mobitel s fotoaparatom i pristupom internetu koji ima instaliranu aplikaciju za čitanje QR kodova.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram