Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2012

Murdoch gubi tlo pod nogama: News Corp zabilježio kvartalni gubitak od 1,6 milijardi dolara

Medijski titan News Corp ostvario je velike gubitke, dijelom i zbog lošeg izdavačkog poslovanja, koje uključuje novine među kojima su The Times i The Sun...

Neto gubitak u četvrtom fiskalnom tromjesečju iznosio je 1,6 milijardi dolara, u usporedbi s neto dobiti od 683 milijuna u istom lanjskom razdoblju, javlja BBC.

Gubitak uključuje i 2,9 milijarde dolara vrijedne troškove restrukturiranja. Kompanija se planira podijeliti, odvajajući profitabilni filmski i TV odjel od britanskih novina, koje su upletene u skandal prisluškivanja telefona.

- Rupert Murdoch podnio ostavku i digao ruke od britanskih medija

- ŠUŠKA SE: Murdoch gasi prve svjetske tablet dnevne novine “The Daily”?

"News Corporation je u snažnoj operativnoj, strateškoj i financijskoj poziciji, što će se povećati razdvajanjem medijskog poslovanja od izdavačkog", rekao je čelnik korporacije Rupert Murdoch.

Izdavački odjel ostvario je tromjesečnu operativnu dobit od 139 milijuna, u usporedbi s 270 milijuna u istom lanjskom razdoblju, odražavajući slabije prihode od oglašavanja i slabiju prodaju nakon zatvaranja tabloida News of the World.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram