Zatvori
Wall Street Journal
Foto: WSJ
PoslovniPuls
23/05/2024

Kompanija Ruperta Murdocha potpisala partnerstvo s OpenAI-jem

Izdavač News Corp. objavio je kako je potpisao ugovor s OpenAI-jem koji će tvorcu ChatGPT-a omogućiti korištenje sadržaja iz više od desetak njegovih publikacija.

Kao dio sporazuma, usluge OpenAI-ja moći će prikazivati vijesti iz Wall Street Journala, Barron’sa, MarketWatcha i drugih publikacija News Corp-a. Ovaj dogovor dolazi u trenutku kada OpenAI sklapa nekoliko ugovora s istaknutim medijskim kompanijama u SAD-u i Europi posljednjih tjedana, uključujući The Financial Times, Dotdash Meredith i društvenu mrežu Reddit, za prikazivanje i licenciranje sadržaja.

News Corp. će također "dijeliti novinarsku stručnost kako bi pomogao osigurati najviše standarde novinarstva u ponudama OpenAI-ja", objavljeno je.

Prema pisanju Wall Street Journala, New Corp. će na ime nove suradnje zaraditi više od 250 milijuna dolara u idućih pet godina.

"Vjerujemo da će povijesni dogovor postaviti nove standarde za istinitost, vrline i vrijednost u digitalnom dobu," rekao je Robert Thomson, glavni izvršni direktor News Corp-a.

Dok se sve više medijskih kuća pridružuje suradnji s OpenAI-jem u potrazi za sadržajem za treniranje svojih AI sustava, neki izdavači su se tome usprotivili. The New York Times je tako tužio OpenAI, tvrdeći kako za treniranje svojih AI modela neovlašteno koristi njihove autorske materijale.

"Naše partnerstvo s News Corp-om je ponosni trenutak za novinarstvo i tehnologiju", dodao je Sam Altman, CEO OpenAI-ja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram