Zatvori
Poslovni Puls
08/08/2012

Danske, nizozemske i belgijske novine planiraju "zaključavanje" svojih web stranica

Sve više europskih novinskih nakladnika razmišlja o uspostavljanju paywall sustava naplate konzumiranja digitalnog sadržaja...

Ako ćemo vjerovati posljednjim napisima u specijaliziranim medijima koji prate razvoj digitalnog sadržaja - Europu je zahvatio "virus" naplate konzumiranja online sadržaja tiskanih medija.

Tako PaidContent javlja kako novinski izdavači u Nizozemskoj, Danskoj i Belgiji razmatraju uvođenje paywall mehanizma naplate digitalnog sadržaja na svojim web stranicama. Navodno je u planu razvoj sustava koji bi korisnicima omogućio da na jednom mjestu kupe pristup web stranicama vodećih nacionalnih novinskih kuća.

Nešto slično na istoku Europe trenutno impementira Piano Media - koja je u suradnji s nakladnicima iz Slovačke, Slovenije i od nedavno Poljske, uvela naplatu čitanja pojedinih ekskluzivnih dijelova web stranica tamošnjih novinskih kuća.

Iako su vodeći ljudi najvećih hrvatskih medijskih kuća u nekoliko navrata najavljivali uspostavu naplatnog sadržaja na internetu - čini se kako su velika kriza na medijskom tržištu i loše stanje u gospodarstvu imali negativan utjecaj na te planove.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram