Zatvori
Poslovni Puls
06/08/2012

Nastavak negativnog trenda: Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji smanjen za 4,6 posto

Nastavlja se pad broja zaposlenih u hrvatskoj industriji pa je tako ukupan broj zaposlenih u lipnju bio manji za 0,8 posto u odnosu na mjesec prije te za 4,6 posto u odnosu na lipanj prošle godine...

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do lipnja ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja za 2,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Na godišnjoj razini pak najviše je pao broj zaposlenih u proizvodnji intermedijarnih proizvoda, za 8 posto. U proizvodnji netrajnih proizvoda za široku potrošnju broj zaposlenih na godišnjoj razini manji je za 4,3 posto, energije 4,1 posto, u kapitalnim proizvodima za 1,3 posto, dok je u trajnim proizvodima za široku potrošnju ostao isti, prenosi HRT.

Na godišnjoj razini broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju smanjen je za 6,3 posto, u prerađivačkoj industriji za 4,7 posto i u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji manji je za 2,4 posto.

Proizvodnost rada u rudarstvu i vađenju u razdoblju od siječnja do lipnja ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za 11,2 posto. U opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji proizvodnost rada smanjena je za 4,5 posto, a u prerađivačkoj industriji manja je za 2,3 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram