Zatvori
Poslovni Puls
03/08/2012

Alat za poslovnu inteligenciju kojeg koristi Kolektiva osvanuo u novoj verziji

Već smo pisali o BusinessQ softveru za poslovnu inteligenciju zagrebačke tvrtke Qualia. Riječ je komadu softvera kojeg su koristili u popularnom servisu za grupnu kupovinu Kolektiva za analizu i vizualizaciju svog poslovanja...

Iz Qualia-e nam javljaju kako je posljednja verzija BusinessQ-a unaprijeđena s "Publish" funkcionalosti koja korisnicima omogućuje da podijele cijeli niz značajki i to "bilo kada s bilo kim".

"Ova funkcionalnost je naš prvi korak prema kolaborativnom BI alatu pomoću kojega će se određeni izvještaji moći dijeliti s više korisnika, a temeljem podataka u tim izvještajima moći će se donositi i zajedničke poslovne odluke", poručuju iz tvrtke Qualia koja razvija BusinessQ.

"Uz BusinessQ možete impresionirati svoje kolege ili poslovne partnere te im poslati jedan link na interaktivni, atraktivni izvještaj s mogućnošću filtriranja i ad-hoc analize. Naravno, ti linkovi se dalje mogu uklopiti u blogove, web stranice i sl, što rješenje čini još robusnijim", kaže suosnivač Hrvoje Smolić i dodaje kako njegov tim naporno radi na dodavanju novih rješenja u BusinessQ. Gotovo svaki kvartal izlazi nova verzija BusinessQ-a.

Smolić najavljuje i cloud (u oblaku) verziju radnog naziva BusinessQ Nimbus. "Cilj je da korisnici vrlo jednostavno mogu napraviti upload svojih excel datoteka na web (u cloud) i napraviti atraktivne web izvještaje", objašnjava.

Na naše pitanje o složenosti projekta i potrebi za vanjskim kapitalom i ulagačima, Smolić kaže kako do sada nisu ozbiljno razmišljali o vanjskim ulagačima. "Nismo dizali kredite i trudimo se zapošljavati nove ljude i sve izgraditi sami. Za sada uspijevamo", kaže on i poziva zainteresirane da isprobaju demo verziju BusinessQ-a ovdje!

Napomena: Qualia je sponzor naše tjedne rubrike "TECH WEEK"

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram