Zatvori
Poslovni Puls
21/10/2016

Zagrebačka Qualia predstavila novu verziju BusinessQ - softvera za poslovnu analitiku

Tvrtka Qualia koja pruža usluge poslovne inteligencije predstavlja novu verziju svog softvera
za BI (poslovnu inteligenciju), vizualizaciju podataka i izvještavanje – BusinessQ. Zagrebačka tvrtka Qualia upravo je objavila novu verziju svojeg uspješnog softvera za poslovnu inteligenciju, vizualizaciju podataka i izvještavanje – BusinessQ...

Radi se o modernoj web aplikaciji koja je dizajnirana za besprijekoran rad na bilo kojem uređaju, uključujući računala, tablete i mobilne uređaje. Na taj način podacima o svom poslovanju možete pristupiti bilo kada, bilo gdje.

BusinessQ je nastao još 2011. godine temeljen na jednostavnoj motivaciji da vizualizacija poslovnih podataka treba promjenu paradigme. Velik postotak BI projekata je propadao – prema nekim studijama i do 80% - a jedan od uzroka su bile loše prezentacije poslovnih podataka. U Qualii su shvatili da gotovo nitko na BI projektima ne obraća pažnju na vizualizaciju podataka. Ukoliko su podaci loše prikazani, cijeli BI projekt bit će uzaludan.

Prava inteligencija / spoznaja je unutar ljudskih bića i svaki alat, pa tako i softver mora iskoristiti tu činjenicu. Qualia je razvoju softvera pristupila interdisciplinarno, konzultirajući teoriju vizualne percepcije i filozofiju jezika.

Rezultat je da Qualia danas svoj softver uglavnom izvozi. BusinessQ svakodnevno koristi preko 4000 tvrtki u svijetu, a Qualia ima i inozemne partnere preko kojih plasira svoj proizvod i usluge.

Činjenica jest da ukoliko ste konzultant, kreator izvještaja ili menadžer - bez prikladne vizualizacije podataka zapet ćete na sirovim podacima i potrošiti sate da biste ih razumjeli.

BusinessQ pruža uvide koji su Vam potrebni kako biste donijeli bolje poslovne odluke. „Ako nešto ne možete nadzirati i ispravno vizualizirati, ne možete time niti upravljati“! U BusinessQ lako se kreiraju jednostavni, čitljivi grafovi i sveobuhvatne kontrolne ploče iz Vaših proračunskih tablica ili baze podataka. BusinessQ ima i posebne vizualizacijske komponente posvećene predstavljanju KPI - ključnih pokazatelja poslovanja.

Uz vrlo jednostavan i intuitivan proces, pomoću BusinessQ-a možete vizualizirati KPI u nekoliko minuta, jer je Qualia pripremila snažne komponente - KPI matricu i KPI karticu; U „povuci-i-ispusti” (drag and drop) sučelju, od veze s Vašim podacima do snažne nadzorne ploče dolazite u samo nekoliko minuta. Tada je moguće poduzeti akcije na onom što je uistinu bitno; klijent ostaju u toku s događanjima u svojem poslovanju.

businessq-poster-5000-v2-small

Nova verzija – embedded analytics modul

U novoj verziji BusinessQ ključne su dvije stvari. Prva jest da cloud model softvera (SaaS) ostaje potpuno besplatan. Preko web stranica businessq-software.com bilo tko može besplatno otvoriti korisnički račun i početi vizualizirati svoje podatke, bilo da oni dolaze iz proračunskih tablica ili popularnih baza podataka. U ovoj fazi razvoja BusinessQ u cloudu je besplatan zato što Qualia želi motivirati korisnike da ga isprobaju, koriste i kažu im što im se sviđa ili ne sviđa te što bi još voljeli imati kao opciju, a sve kako bi im pomogli da naprave još bolju aplikaciju koja će zadovoljiti sve korisničke potrebe.

Druga velika stvar u novoj verziji je mogućnost integracije vanjskih softvera s izvještajima i nadzornim pločama kreiranim u BusinessQ. Napravljen je novi modul, 'BQ Embedded analytics'. Radi se o SSO tehnologiji koja omogućava integraciju analitičkih mogućnosti u softverske proizvode. On omogućava Qualiinim partnerima da kod svojih klijenata naprave integraciju vlastitih EPR / CRM i sl. web softvera direktno s BusinessQ.

Što to znači? Kada je uspješno implementirana, integracija oživljava podatke prikupljene partnerovim softverom i njihovim klijentima pruža izuzetno korisničko iskustvo. Konkretno, ukoliko partner ima razvijen softver unutar kojega bi želio imati sve vizualne komponente, izvještaje i nadzorne ploče koje omogućuje BusinessQ, to je sada jednostavno izvedivo. Postoji i mogućnost whitelabel OEM licence, tj. da klijenti Qualiinog partnera cijelo vrijeme „vide“ samo partnerov softver, bez svijesti da je reporting/analytics dio zapravo BusinessQ.

Na taj način partner kupuje gotovo rješenje za analitiku u svom softveru, bez da troši godine istraživanja i razvoja na nju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram