Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2013

Hrvatski startup Qualia postao prisutan i na velikom ruskom tržištu

BusinessQ, softver za poslovnu inteligenciju, izvještavanje i vizualizaciju podataka zagrebačke tvrtke Qualia dobio je novog partnera za distribuciju...

Tvrtka Creatio Realisatio postala je ovlašteni distributer BusinessQ softvera i pripadajućih usluga poslovne inteligencije za tržišta Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Bjelorusije, Armenije i Azerbajdžana.

"U Rusiji stalno kontaktiramo s veletrgovačkim tvrtkama koje prodaju hrvatske proizvode na ruskom tržištu i znamo skoro sve njihove probleme u poslovanju. Jedan od glavnih problema je informacija i analiza ove informacije jer tvrtke imaju puno artikala, puno dobavljača i klijenata. Većinom su te tvrtke mala i srednja poduzeća. Naravno da i na ovom tržištu ima BI rješenja, kako od svjetskih proizvođača, tako i lokalnih, no uglavnom su svi oni orijentirani na velika poduzeća koja mogu potrošiti nekoliko stotina tisuća eura za implementaciju BI sustava. Kada smo u hrvatskim novinama pročitali o BusinessQ BI softveru i pobliže upoznali ovo rješenje, odmah smo shvatili da je to upravo ono što treba našim partnerima u njihovom poslovanju: niska cijena, funkcionalnost i jednostavnost korištenja. Odlučili smo da BusinessQ treba biti na ruskom trzištu jer tu ima veliki potencijal", rekao je Alexander Gorbunov, direktor tvrtke Creatio Realisatio.

Hrvoje Smolić, direktor zagrebačke Qualie poručuje kako mu je iznimno drago što je njihov proizvod prepoznat i na ovom velikom tržištu te se slaže da BusinessQ ima velik potencijal u segmentu BI softvera za male i srednje tvrtke.

BusinessQ je softver koji menadžerima, analitičarima ili kontrolingu omogućuje uvide u poslovanje, nužne za donošenje boljih poslovnih odluka. On će precizno i nedvosmisleno ispričati priču o podacima, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram