Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2012

Lajkamo: Uložite u hrvatsko gospodarstvo i ne morate plaćati porez na dobit!

POVEZANE OBJAVE:

Među više zakonskih prijedloga koji će se danas naći pred Vladom je i prijedlog zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja...

Cilj ovog zakona je, zaustavit rast nezaposlenosti i potaknuti poslodavce da otvore nova radna mjesta, izjavio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Tako će, uz uvjet da zaposli najmanje pet osoba, država poslodavcu idućih 10 godina naplaćivati samo polovicu poreza na dobit. Ukoliko uloži 1 do 3 milijuna eura i zaposli minimalno 10 radnika, porez će mu se smanjiti za 70 posto. U potpunosti će biti oslobođen plaćanja poreza na dobit u idućih 10 godina, ako investira više od 3 milijuna eura i zaposli barem 15 ljudi, prenosi HRT.

Vlada će na sjednici utvrditi i smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2013.-2015. u kojima će iznijeti i procjene kretanja u gospodarstvu, a razmotrit će i prijedlog identifikacije i praćenja ključnih strukturnih mjera u Hrvatskoj.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram