Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2012

Želite shvatiti zašto je svijet u ekonomskom kaosu? Počnite slušati Brucea Springsteena!

POVEZANE OBJAVE:

Australski ministar financija Wayne Swan smatra da Australci mogu naučiti puno - i izbjeći ekonomsku propast - slušajući Brucea Springsteena...

Swan je otkrio da mu je Springsteen dugogodišnja politička inspiracija i da njegova muzika za radnički stalež odražava njegovu borbu protiv australskih tajkuna koji se protive poreznim reformama.

Swan, kojeg je bankarski magazin Euromoney proglasio ministrom financija za 2011. godinu, rekao je da Springsteenove pjesme mogu poslužiti kao upozorenje Australcima da ne krenu američkim putem ekonomske nejednakosti.

"Boss je bio i ostao moj glazbeni heroj", rekao je Swan na forumu laburista. Swan je rekao i da je Springsteen često primijećivao velike promjene u životu američke radničke klase mnogo prije nego što su ih prepoznavali statističari, prenosi B92.

On je rekao da Springsteenov album iz 1975. "Born to Run", kao i "Darkness on the Edge of Town", "The River", "Born in the U.S.A." i "Nebraska" govore o klimavim temeljima američke ekonomije mnogo prije nego što je ta tema postala aktualna. "Ako bih mogao destilirati relevantnost Springsteenove muzike za Australiju to bi bilo ovo: Ne dozvolite da vam se dogodi ovdje ono što se dogodilo američkoj ekonomiji", rekao je Swan. "Nemojte dozvoliti da Australija postane neka verzija New Jerseya gdje ljudi i zajednice čije vještine više nisu tražene jedva preživljavaju", dodao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram