Zatvori
Jasmin Hadzic
01/08/2012

Loše vijesti za prve iPad novine: TheDaily planira otpustiti trećinu zaposlenika

Rupertu Murdochu dosadilo je upumpavanje novca u neprofitabilni projekt iPad dnevnih novina...

Posljednje vijesti iz News Corpa potvrđuju spekuliranja da medijski div nije zadovoljan kako se razvija pompozno najavljivani TheDaily - prve svjetske iPad dnevne novine, od nedavno dostupne i na Android uređajima.

Naime, kako doznaje AllThingsD, News Corp otpušta čak trećinu TheDailyjevih novinara i urednika. Oko 50 zaposlenika trebalo bi dobiti otkaz. Iako je Rupert Murdoch u nekoliko navrata TheDaily spominjao kao kariku koja će olakšati prijelaz na "tablet ekonomiju", digitalne novine od samog početka pratili su veliki problemi - od onih tehničke prirode, do masovnog odlaska velikih uredničkih i novinarskim imena.

No vjerojatno najveći problem ostaje neprofitabilnost...

Za pozitivnu nulu TheDailyju je potrebno oko 500.000 plaćenih pretplatnika. Trenutno ih ima samo oko 100.000.

Murdoch i njegovo News Corp medijsko carstvo do sada su uložili više desetaka milijuna dolara u TheDaily. Malo je vjerojatno da će u bližoj budućnosti vidjeti povrat na svoje ulaganje.

Nedavno su se pojavile glasine kako je News Corp spreman staviti ključ u bravu TheDailyja zbog reorganizacije poslovanja i Murdochove najave kako više neće tolerirati neprotifabilne dijelove News Corpovog poslovanja.

Na žalost - trenutno sve upućuje na onu najgoru sudbinu za TheDaily...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram