Zatvori
Jasmin Hadzic
26/07/2012

Izumitelj i suosnivač Twittera Jack Dorsey napokon postaje milijarder

A mi smo mislili da je izum Twittera bio dovoljan da Dorsey postane milijarder. Čini se kako smo se prevarili...

Izumitelj i suosnivač Twittera i osnivač mobilnog startupa Square uskoro će biti "težak" više od milijardu dolara, piše Bloomberg. Jack Dorsey je nakon Twittera osnovao tvrtku Square koja je razvila napredni sustav za mobilne financijske transakcije koji ovih dana (navodno) zatvara veliku ulagačku rundu od 200 milijuna dolara koja će ga vrednovati na oko 3,2 milijarde dolara.

Budući da Dorsey posjeduje nešto više od četvrtine Squareovih dionica - Bloomberg je izračunao kako će njegov udio u Squareu vrijediti 845 milijuna dolara.

Zanimljivo, izgleda kako je Dorsey tek jedan od manjih dioničara megapopularnog Twittera, iako i taj servis vrijedi više milijardi dolara na privatnim tržištima.

Ipak, valja napomenuti kako je Dorseyjev status milijardera samo "na papiru" jer je suvlasnik kompanija koje su privatne, a ne javno izlistane dioničke kompanije.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram