Zatvori
Poslovni Puls
26/07/2012

Dubrovnik traži plaćanje naknade za turističke autobuse u iznosu od 750 kuna

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić donio je Odluku o naknadi za prekomjernu upotrebu gradskih prometnica za turističke autobuse, koja će vrijediti od 1. ožujka do 30. studenog 2013. godine...

Naknada za ulazak u obuhvat dubrovačke povijesne jezgre u 2013. godini za turističke autobuse iznosi 750 kuna za velike autobuse s više od 30 putnika, 400 kuna za srednje autobuse od 9 do 30 putnika i 200 kuna za male kombije od 8+1 mjesta. U siječnju, veljači i prosincu naknada se neće naplaćivati.

Vlasnici turističkih autobusa sada plaćaju vinjete za zaustavljanje na Pilama i Pločama i to u iznosu za srednje autobuse do 30 mjesta 5000 kuna, a za velike autobuse preko 30m mjesta 11000 kuna, no mnogi su autobuseri, uglavnom stranih registarskih oznaka, umjesto na Pilama i na Pločama goste iskrcavali i ukrcavali na drugim mjestima, te na taj način izbjegavali plaćanje vinjete, piše DubrovnikNet.

Ovom odlukom i oni bi morali plaćati ili godišnju naknadu ili pojedinačno zaustavljanje, no pitanje je tko će nadzirati ulaz autobusa u povijesnu jezgru Dubrovnika.

Gradonačelnik Vlahušić je svojedobno najavljivao i postavljanje rampe na Ilijinoj glavici, koja bi spriječila ulaz onima koji nisu platili, no nije detaljno objasnio kako to misli izvesti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram