Zatvori
Poslovni Puls
25/07/2012

Agrokor se sprema preuzeti novosadski Universkeport?

Kako neslužbeno doznaje "Akter", Todorićev Agrokor spreman je preuzeti vodeći vojvođanski trgovački lanac...

Agrokor je navodno već pristupio ozbiljnom istraživanju i analiziranju Univereksporta. Kompanija Ivice Todorića obavila je prve razgovore s rukovodstvom tog vojvođanskog poduzeća, prilikom kojih su otkrili namjeru i zainteresiranost za eventualnu kupovinu.

Univereksport je osnovan 1990. godine, i tada je kao mala obiteljska tvrtka imao četvero zaposlenih. Danas u kompaniji radi 1.250 ljudi, a zajedno s povezanim tvrtkama taj broj ide do 1.850. U početku je Univereksport bio orijentiran isključivo na Vojvodinu, no posljednjih nekoliko godina poslovanje je proširio i na druge dijelove Srbije.

Agrokor je već prisutan na maloprodajnom tržištu u Srbiji kroz trgovački lanac Idea koji je postao dio Agrokora još 2005. godine i danas drži oko 15 posto tamošnjeg tržišta.

"Akter" piše kako je Agrokor zainteresiran za Univereksport zbog skorog dolaska njemačkog trgovačkog diva Lidl koji će pokušati osvojiti dio srbijanskog maloprodajnog tržišta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram