Zatvori
Poslovni Puls
23/07/2012

Bogataši se počinju osjećati bogatima tek kada imaju više od 5 milijuna dolara

Američka financijska trgovinska platforma Fidelity Investments objavila je rezultate zanimljivog istraživanja provedenog na više od 1.500 ispitanika...

Istraživanje (provedeno u SAD-u) je pokazalo kako je 86 posto milijunaša do bogatstva došlo vlastitim radom i poduzetništvom, dok je ostatak imao sreću roditi se u bogatoj obitelji ili doći do pozamašnog nasljedstva.

Fidelity prosječnog američkog milijunaša opisuje kao čovjeka od 61. godinu s 3,05 milijuna dolara u financijskoj imovini namijenjenoj ulaganjima. Milijunaši u SAD-u očito nisu previše zabrinuti zbog gospodarske krize jer je razina optimizma oko financijskim ulaganja - najviša u posljednjih 5 godina, objavio je Fidelity.

I sada ono najzanimljivije...

26 posto ispitanika izjavilo je kako se ne osjećaju bogatima, a za taj "osjećaj" morali bi u prosjeku imati 5 milijuna dolara slobodne financijske imovine.

To je velika razlika u odnosu na prošlogodišnje istraživanja kada je 42 posto ispitanika izjavilo kako im je potrebno najmanje 7,5 milijuna dolara da bi se počeli osjećati bogato.

Eto - čini se kako su zbog krize i milijunaši smanjili apetite...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram