Zatvori
Poslovni Puls
13/07/2012

ŠUŠKA SE: Nevolje u Večernjakovom "Forumu" - i ovaj tjednik pred gašenjem?

Nakon propasti Vjesnika i Nacionala - čini se kako još jednom domaćem novinskom brendu prijeti crna sudbina...

Naime, na jednom domaćem internetskom forumu već se nekoliko dana naveliko piše o problemima u kojima se našao Večernjakov tjednik "Forum". U raspravi u kojoj navodno sudjeluje i nekoliko Večernjakovih novinara raspravlja se i o mogućem gašenju "Foruma", zbog loših prodajnih rezultata.

S "Forumovog" Twitter kanala demantiraju glasine: "To ova 'informirana' ekipa s onog drugog Foruma zlurado nagađa. Reći ćemo otvoreno, ako do (gašenja) toga dođe."

Danas se pojavila informacija kako je novinarima "Foruma" ponuđeno da otkupe tjednik od matičnog Večernjeg lista/Styrije.

Jedan internet komentator, koji navodno radi za "Forum", napisao je kako trenutna naklada "Foruma" iznosi 6.000 primjeraka, a da "za opstanak trebamo prodavati 10.000. Dakle do 12. mjeseca gasimo".

O problemima u Večernjakovom tjedniku nedavno je pisao i Index ustvrdivši kako izdavačka kuća Styria sve teže podnosi gubitke koje ovaj tjednik stvara.

Pokrenut na jesen prošle godine "Forum" je predstavljen kao protuteža sveopćem žutilu u domaćim medijima s kvalitetnim tekstovima i pravim istraživačkim novinarstvom. I doista, "Forum" je do sada objavio nekoliko velikih ekskluzivnih vijesti (posljednja Čačić email afera), no čini se kako je domaće medijsko tržište spremno progutati još jedno svoje dijete.

"Forum" je dodatne prihode pokušao ostvariti implementacijom kupovanja online sadržaja putem SMS poruka, ali niti to očito neće biti dovoljno za spas ovog ambicioznog novinskog tjednika...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram