Zatvori
Poslovni Puls
13/07/2012

Hollywood pronašao novu zlatnu koku: Stiže val filmskih ekranizacija popularnih video igara

Hollywood je, čini se, pronašao novu zlatnu koku. Nakon filmskih ekranizacija brojnih stripovskih uradaka (Watchmen, Thor, The Avengers...) i dječjih igračaka (Transformers, Battleship...), na red su došle i video igre...

U samo par dana stiglo je nekoliko vijesti o prelasku popularnih igraćih brendova s konzola i računala na kino ekrane.

Popularni Ubisoftov serijal "Assasin's Creed" postaje visokobudžetni film s Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi. Vrlo traženi glumac će film i producirati zajedno sa Conorom McCaughanom, partnerom iz kompanije DMC Film, i sa studijem Ubisoft Motion Pictures.

Istovremeno, CBS Films otkupio je prava na video igru "Deus Ex: Human Revolution" koja će postati film u koprodukciji s Eidosom i Square Enixom.

No, to nije sve...

Spielbergov DreamWorks Studios kreće u realizaciju "Need for Speed" filma baziranog na uspješnom trkaćem serijalu Electronic Artsa. Film će distribuirati Disney, a premijera je najavljena za početak veljače iduće godine. Redatelj filma trebao bi biti Scott Waughn ("Act of Valor"), a glavni glumci još nisu poznati.

Na kraju valja spomenuti i Universal koji nam sprema čak dva filma po video igrama: "God of War" i "Uncharted". Oba filma su u ranim fazama razvoja, pa još uvijek nije poznato kada će početi harati kino dvoranama.

No, sve u svemu, možemo slobodno zaključiti kako su video igre postale nova hollywoodska zlatna koka.

A hoće li to biti izvana oku ugodna - iznutra trula koka, doznat ćemo vrlo skoro...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram