Zatvori
Jasmin Hadzic
11/07/2012

U samo 10 sati prikupili milijun dolara za izradu vlastite Android igraće konzole!

Neobični projekti danas mogu nevjerojatno lako doći do potrebnog kapitala...

Startup OUYA pojavio se na internetu s idejom proizvodnje jeftine igraće konzole (maloprodajna cijena trebala bi iznositi oko 100 dolara) bazirane na Googleovom besplatnom Android operativnom sustavu. Osnivačica OUYA-e Julie Uhrman kazala je kako njezin tim želi na tržište izbaciti konzolu koja će se moći (bez pravnih posljedica) hakirati i koja će biti dostupna malim proizvođačima video igara koji se teškom mukom probijaju na Xbox i Playstation.

Uhrman je svoju ideju objavila i na popularnom servisu za prikupljanje donacija - Kickstarter i zamolila zainteresirane da joj pomognu prikupiti 950.000 dolara za početak masovne proizvodnje ove neobične igraće konzole. Deset sati nakon objave projekta na Kickstarteru, OUYA je prikupio više od milijun dolara, a do danas je prikupljeno više od 2,3 milijuna dolara!

Brojna poznata imena s indie igraće scene već su podržala projekt, a uz pomoć prikupljenog kapitala OUYA ćemo sigurno uskoro vidjeti u akciji.

Konzola će se baš poput Xboxa i Playstationa moći priključiti na televizor, a Uhrman vjeruje kako će OUYA postati omiljena razvojna platforma za nezavisne proizvođače igara koji zbog skupih licencnih nameta ne proizvode konzolaške igre.

Ako želite donirati OUYA projektu to možete učiniti ovdje!

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram