Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2012

Warren Buffett Billu Gatesu poklonio dionice vrijedne 1,5 milijardi američkih dolara

Poznati američki ulagač Warren Buffett ovih je dana bio "široke ruke" pa je tako zakladi bračnog para Gates donirao 18,4 milijuna dionica svog Berkshire Hathawaya, prenosi Index...

S obzirom na to da se tim dionicama na Wall Streetu trenutno trguje po cijeni od 82,5 dolara, ispada da je  njegova donacija fondaciji Gatesovih teška nešto više od 1,5 milijardi dolara.

Buffett je inače poznat kao filantrop, a zalaže se i za uvođenje većih poreza sa superbogate. Poznata je njegova teza kako nema smisla da njegova tajnica plaća porez po višoj stopi nego on, što je ponukalo i američkog predsjednika Baracka Obamu da izađe s prijedlogom o povećanju poreza za bogate, a inicijativa je dobila nadimak Buffettovo pravilo.

Ovo će definitivno biti dodatni poticaj zakladi Billa i Melinde Gates, koja ulaže u obrazovanje i poboljšanje zdravstvene skrbi u siromašnim dijelovima svijeta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram