Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2012

RAST: Hrvatsku u prvih 6 mjeseci ove godine posjetilo 3,58 milijuna turista

Čelnici Ministarstva turizma na konferenciji za novinare u 12 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton predstavili su rezultate turističkog prometa za prvih šest mjeseci ove godine...

Sve županije imaju porast broja turista osim Šibensko-kninske u kojoj je zabilježen minimalni pad od 1 posto. Najveći rast ima grad Dubrovnik - njega je u prvih šest mjeseci posjetilo čak 13 posto više turista.

U ministarstvu očekuju da ukupan broj Talijana koji će se odmarati na našoj obali bude za 7 posto manji nego lani, dok će domaćih gostiju biti manje za 5,5 posto. U prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 3,58 milijuna dolazaka te 14,77 milijuna noćenja ili pet posto više nego prošle godine.

"Kako sada stvari stoje, sve je sukladno našim planovima i predviđanjima i tu neće biti nikakvih iznenađenja. Mi smo planirali da, što se tiče dolazaka i noćenja tiče, ponovimo brojke od prošle godine, a imamo ambiciju povećati financijske prihode za negdje tri do pet posto", izjavio je ministar turizma Veljko Ostojić.

Za razliku od ostatka gospodarstva - u turističkom sektoru izgleda da sve ide po planu...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram