Zatvori
Poslovni Puls
05/07/2012

Švicarska drugu godinu za redom proglašena najinovativnijom državom na svijetu

Švicarska je drugu godinu za redom zauzela prvo mjesto na Globalnom indeksu inovacija Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (World Intellectual Property Organization) i INSEAD poslovne škole...

Rangiranje 141 rastućih i razvijenih tržišta vrši se na temelju istraživačkih institucija, infrastrukture, kredita, ulaganja te povezanosti industrije i visokog obrazovanja, patentiranja, znanstvenih publikacija i kreativne produktivnosti. Ovakva vrsta klasifikacije izuzetno je važna jer potiče zakonodavce, gospodarstvenike te druge dionike na dijalog i unaprjeđenje sustava istraživanja i razvoja. Naime, treba istaknuti da upravo snaga povezanosti proizvođačkih tvrtki, pružatelja usluga, financijskih institucija, sveučilišta i vladinih organizacija u Švicarskoj ima ključan utjecaj na inovacije.

U Švicarskoj naime, postoji čitav niz očitih prednosti u provođenju istraživanja i razvoja jer, između ostalog, potencijalnim zaposlenicima i njihovim obiteljima nudi privlačnu okolinu za život i rad, a dvojni sistem općeg i praktičnog obrazovanja osigurava malim i velikim tvrtkama izniman izvor talenata.

"Vjerujem da su švicarska sveučilišta među najboljima u svijetu. Zato je u 2011. naš centar u Švicarskoj zaposlio 125 visoko kvalificiranih mladih ljudi sa švicarskih sveučilišta. Praktično obrazovanje podupiremo regrutiranjem preko 150 pripravnika svake godine bilo za naše centre za istraživanje i razvoj, tvornice ili sjedište”, komentirao je Werner Bauer, glavni direktor tehnoloških operacija tvrtke Nestlé.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram