Zatvori
Jasmin Hadzic
02/07/2012

IBM-ovci rade na mobilnoj aplikaciji za "augmented reality" shopping u lokalnim trgovinama

IBM-ovi istraživači rade na mobilnoj aplikaciji koja bi mogla promijeniti način na koji obavljamo shopping u "stvarnom svijetu"...

Prema pisanju ClickZ-a, riječ je o naprednoj tzv. "augmented reality" (proširena stvarnost) aplikaciji koja će se ponašati kao naš osobni asistent u maloprodaji. Još uvijek neimenovana aplikacija radila bi na sljedeći način - nakon (ili prije) ulaska u trgovinu kupac bi putem mobilne aplikacije izabrao kriterije za namirnicu ili proizvod koji želi kupiti (npr. izostanak poznatih alergena, niska razina masnoća ili biorazgradiva ambalaža), a putem svog smartphonea ili tablet računala zatim bi skenirao proizvode, a na ekranu bi se prikazivale sve informacije o samom proizvodu te da li isti odgovara izabranim kriterijima.

IBM-ovi istraživači nadaju se kako će ova napredna mobilna tehnologija pomoći kupcima da donesu točne i specifične odluke u kupnji proizvoda u lokalnim trgovinama.

Ono što bi u cijeloj priči moglo biti problematično jest činjenica da IBM aplikaciju neće nuditi direktno potrošačima, već će ista biti licencirana pojedinim maloprodajnim lancima koji će sami ubacivati informacije o proizvodima.

Tko u tom slučaju može jamčiti da će aplikacija sadržavati za potrošače bitne informacije?

Vidjet ćemo krajem ove godine za kada IBM-ovci najavljuju puštanje tehnologije u "pogon".

Foto: ultimatecoupons.com

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram