Zatvori
Poslovni Puls
02/07/2012

MOŽE SE: Solinski AD Plastik dobio posao u Rusiji vrijedan oko 20 milijuna eura

AD Plastik je preko svoje tvrtke kćeri u Togliattiju u Rusiji nominiran za proizvodnju i isporuku većeg dijela proizvoda interijera i eksterijera novog vozila Logan 2 na ruskom tržištu, čiji je početak proizvodnje planiran u 2013., izvjestili su iz AD Plastika putem Zagrebačke burze...

AD Plastik je nominiran za proizvodnju termooblikovanih obloga krova, tapeta i polica, izolacija, ekstrudiranih profila, brizganih dijelova interijera i ekterijera te puhanih proizvoda.

Ovo je projekt, koji Renault realizira zajedno s ruskim partnerom AvtoVazom, a planirana proizvodnja u 2014. iznosi 180 tisuća vozila, uz očekivani dodatni prihod za ADP Togliatti od oko 20 milijuna eura, navode iz AD Plastika. Proizvodnja ovog vozila planirana je za narednih sedam godina te donosi značajan i stabilan porast prihoda AD Plastik Grupe, navode iz tvrtke.

Kako je Logan 2 vozilo koje Renault namjerava proizvoditi na više lokacija u svijetu, AD Plastik je osim na ruskom tržištu, nominiran i za serijske isporuke za tvornicu Dacia u Rumunjskoj.

Početak serijske proizvodnje je planiran u rujnu ove godine, a AD Plastik i francuski partner Faurecia će iz zajedničke JV tvornice EAPS, za vozilo na ovoj lokaciji proizvoditi i isporučivati gotovo sve dijelove interijera i eksterijera vozila. Iz solinske tvrtke navode i kako je Renault nominirao AD Plastik kao dobavljača za pozicije eksterijera i interijera u novom projektu Edison, za koji je serijska proizvodnja planirana početkom 2014. u tvornici Renaulta u Novom Mestu.

Kako bi osigurali sve preduvjete za početak proizvodnje za taj projekt AD Plastik je donio odluku o pokretanju investicijskih ulaganja potrebnih za realizaciju tog projekta.

AD Plastik će su srpnju izabrati dobavljača nove linije bojanja te izvođača građevinskih radova za izgradnju objekata nove linije bojanja koja će biti smještena u Zagrebu, a planirana vrijednost investicije je 10 milijuna eura.

Planirana je i nabavka novih strojeva za brizganje i druge opreme za proizvodnju, tako da ukupna investicija u projekt Edison iznosi više od 15 milijuna eura, što će pored zadržavanja postojećih donijeti i otvaranje novih radnih mjesta, navodi se u priopćenju iz AD Plastika.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram