Zatvori
Poslovni Puls
27/06/2012

[FOTO] Tesla Motors počeo s isporukama nevjerojatne električne limuzine Model S

Kalifornijski Tesla Motors ovih je dana započeo s isporukama električne limuzine nemaštovitog naziva "Model S"...

"Model S" možda nije pretjerano zanimljivo ime, ali nemojmo se zavaravati, riječ je o neobično lijepoj električnoj limuzini iz tvornice američkog super-poduzetnika Elona Muska. Iako je Teslin "Roadster" sve oduševio svojim vizualnim i tehnološkim karakteristikama, od samog početka ljubitelji cestovnih jurilica priželjkivali su "pravu" tvorničku limuzinu koja može konkurirati najboljim primjercima njemačke automobilske industrije.

Čekanju je došao kraj...

Ovih dana Tesla Motors započeo je s prvim isporukama "Modela S", električne coupe - limuzine koja oduševljava na prvi pogled. "Model S" dugačak je 5 metara, ima pet vrata, sedam sjedala i električnu bateriju koja će u najsnažnijoj varijanti omogućiti doseg od čak 480 kilometara (s jednim punjenjem). Povedena je i velika pozornost o dizajnu unutrašnjosti koja podsjeća na luksuzni Mercedes ili Audi. Posebno se ističe veliki ekran na dodir na upravljačkoj ploči koji vozaču omogućuje kompletnu kontrolu nad svim funkcijama automobila.

A sad na cijene...

"Model S" s najslabijom baterijom dostupan je već za 49.000 američkih dolara, dok je za najopremljeniju "Signature" verziju potrebno ispisati ček na gotovo 90.000 dolara.

Tesla Motors ove godine planira proizvesti 5.000 primjeraka "Modela S", a iduće godine proizvodnja će narasti na 10.000 primjeraka.

Evo i nekoliko fotografija ove električne ljepotice...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram