Zatvori
Jasmin Hadzic
27/06/2012

Amazon i Facebook u utrci za preuzimanje posrnulog proizvođača BlackBerry smartphonea?

Ovo zvuči pomalo nevjerojatno da bi bilo istinito...

Prema pisanju The Sunday Timesa, kanadski Research In Motion (RIM), proizvođač popularnog BlackBerry smartphonea, razmišlja o podjeli kompanije. Jedan dio trebao bi proizvoditi BlackBerry smartphone, a drug nastaviti razvijati usluge networkinga i BlackBerry poruke (BlackBerry Messenger – BBM i BlackBerry Internet Services – BIS).

Sad stižemo do najzanimljivijeg dijela cijele priče...

Naime, The Sunday Times navodi kako su za preuzimanje BlackBerry segmenta RIM-ovog poslovanja zainteresirani internet divovi Amazon i Facebook! RIM navodno razmatra i mogućnost da cijela kompanija ostane u jednom komadu, no u tom bi slučaju u tvrtku ušao strateški partner. Spominju se tvrtke poput Googlea, Applea i Microsofta.

Još krajem svibnja, RIM je potvrdio kako je angažirao investicijske banke kao savjetnike za promišljanje o "stateškim opcijama".

RIM, proizvođač nekoć vodećeg smartphonea na tržištu, u posljednjih nekoliko godina sve se teže uspijeva boriti s Appleovim iPhoneom i Android smartphoneovima koji su gotovo "preko noći" preuzeli kontrolu nad tržištem pametnih telefona.

Prodaja se stoga doista nameće kao logičan rasplet cijele situacije.

Hoće li do toga i doći - doznat ćemo uskoro...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram