Zatvori
Poslovni Puls
19/06/2012

Jedina svijetla točka: Hrvatska očekuje rekordnu turističku posezonu?

Ova se turistička godina odvija prema planu, ima i pozitivnih i negativnih odstupanja, ali da bi se ostvario godišnji financijski porast od 3 do 5 posto u odnosu na prošlu godinu ili ostvario prihod od turizma od 7 milijardi eura godinu treba do kraja odraditi krajnje koncentrirano...

Istaknuo je to ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Veljko Ostojić na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a, s koje je pozvao sve turističke djelatnike u Hrvatskoj da sezonu odrade maksimalno što mogu jer turizam treba i može biti 'svijetla točka' u općoj gospodarskoj slici.

Za predsezonu je kazao da je odrađena kvalitetno, a slijedom pozitivnih najava i rezervacija sa većine stranih tržišta i glavni ljetni dio sezone mogao bi biti uspješan, dok bi posezona, rujan i listopad, mogli biti ove godine rekordni.

Slično su kazali i članovi Vijeća, među kojima su Kristian Šustar ispred Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), Boris Žgomba iz Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Šime Klarić iz Nacionalne udruge malih i obitelsjkih hotela istaknuli da će i hotelijeri i agencije vjerojatno imati porast fizičkog prometa, ali da za financijski nije tako sigurno s obzirom na porast inputa ove godine.

Šustar je kazao i da hotelijeri bilježe 'rupe' za kolovoz, pa neki kreću i u velike akcije snižavanja cijena, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram