Zatvori
Jasmin Hadzic
11/06/2012

Tehnološki blog plaća čitateljima 110 kuna za paparazzi fotografije Marka Zuckerberga

Jesu li startup osnivači postali nove celebrity zvijezde s naslovnica? Sudeći po ovom - čini se da jesu...

Dok je prije nekoliko godina pojam "startup" tvrtke bio gotovo nepoznat izvan granica Silicijske doline - danas se svi s njim "razbacuju" po volji. Eksplozija stvaranja velikih internetskih kompanija poput Facebooka, Googlea, Twittera, Zynge i Groupona - njihove je suosnivače pretvorila u celebrityje.

Tako suosnivač Twittera snima reklame za vodku, američki Bravo producira reality show s tehnološkim poduzetnicima, a evo i naš predsjednik Ivo Josipović putem Facebooka lobira za hrvatsku startup industriju.

Sve je to dobro i korisno ili barem simpatično, ali ponekad se pojave ovakve stvari...

Ugledni tehnološki blog Gizmodo objavio je rat Marku Zuckerbergu za kojeg piše kako je licemjerno osjetljiv na svoju privatnost iako Facebook i on osobno zagovaraju "potpuno otvorenu komunikaciju". Stoga uredništvo Gizmoda poziva čitatelje da uslikaju Zuckerberga u paparazzi stilu i pošalju fotografije u zamjenu za novčanicu od 20 dolara.

Iako su drugi tehnološki mediji odmah kritizirali Gizmodo uz tvrdnju da u svijetu visoke tehnologije nema mjesta za estradno žutilo - valja uzeti u obzir da se Gizmodo nalazi u vlasništvu Gawker medijske grupe poznate upravo po senzacionalizmu i provokativnim materijalima.

Gizmodova "akcija" trajat će do rujna...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram