Zatvori
Poslovni Puls
07/06/2012

Turizam je možda jedina svijetla točka hrvatskog gospodarstva ove godine

Na hrvatskom Jadranu i u Zagrebu u prvih pet mjeseci ove godine bilo je 1,8 milijuna turista i 6 milijuna noćenja, što je 9 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, prvi su podaci sustava turističkih zajednica koje je ministar turizma Veljko Ostojić ocijenio izvrsnim rezultatima...

Ministar je o tim rezultatima govorio nakon konferencije za medije Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) sazvanoj u povodu imenovanja predsjednika UHPA-e Borisa Žgombe predsjednikom Europskog udruženja putničkih agencija (ECTAA).

Rezultati za svibanj i prvih pet mjeseci ove godine su dobri unatoč nešto lošijem vremenu i rasporedu blagdana koji baš nisu "išli na ruku" predsezoni, ministar je istaknuo i da broj predbilježbi za glavni dio i posezonu daje optimizam da bi ova godina u hrvatskom turizmu mogla financijski biti za 3 do 5 posto bolja od lanjske.

Na novinarski upit na konferenciji UHPA-e što misli o gay turizmu u Hrvatskoj, a uoči splitskog gay pridea, ministar je odgovorio kako hrvatski turizam nema nikakvih ograda prema tome te kako vjeruje da se populacija tih turista u Hrvatskoj dobro osjeća, dobrodošla je i nema razloga da bude drugačije. Nada se i da će splitski gay pride proći bez problema, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram